Blomstermat, en bok om blommorna som passar för mat och dryck
25 januari 2023 - Senast uppdaterad 15 augusti 2023

Peter Streijffert är nu aktuell med sin sjunde bok, Blomstermat. Han tipsar där om blommorna som är ätbara och kan användas som prydnad, ingrediens, garnering eller krydda. Vi äter ju inte bara med munnen utan också med ögonen så blommor kan göra underverk för upplevelsen av maten!
Blommor kan förgylla våra maträtter och drycker men är inte bara ett vackert och festligt inslag, det är dessutom klimatsmart och bra för våra pollinatörer. Så dekorera dina bakverk, drinkar och sallader med ätbara blommor som rosor, anisisop, syrener och lavendel. Upptäck nya smaksättare. Styvmorsviol har en smak som påminner om mint, fänkålsblommor smakar anis, lavendel har en mer parfymig touch, fläderblommor smakar superfräsch fruktighet och penséer har en örtig ton. Blålklint, gurkört, rosor och viol passar extra bra att kandera. Du kan göra maskrosvin, fläderbubbel, hibiskuste eller pelargonlikör. Myskmadra kan bli till en underbar vitvinssås. När åt du det senast?
Upptäck naturens skafferi, odla de välsmakande blommorna och ge dig ut på jakt bland sommarängarna!
Titel: Blomstermat
Författare: Peter Streijffert
Förlag: Blue Publishing
ISBN: 9789189205581
Kontakter
Stefan Lundström
Förläggare