CHARLIE HEBDOS advokat till Sverige - ”Yttrandefrihetens förkämpe” (Le Figaro)

26 april 2024 - Senast uppdaterad 30 april 2024

Författaren Richard Malka, Charlie Hebdos advokat, gör en exklusiv utlandsresa till Sverige då tre av hans böcker ges ut på svenska. Den 30 maj intervjuas han på Kulturhuset i Stockholm inför publik.

Den 7 januari 2015 attackerades tidskriften Charlie Hebdos redaktion i Paris. Tolv personer sköts till döds och flera skadades. Flera av dem Richard Malkas nära vänner. Mer våld följde och ytterligare fem människor dödades. År 2020 inleddes rättegången mot 14 personer som stod anklagade för att ha hjälpt förövarna. Advokaten Richard Malkas episka slutpläderingar och en roman ges nu ut på svenska.

Richard Malka är en av Frankrikes mest framstående advokater och författare, känd för att ta sig än rättsliga fall kopplade till politiska och känsliga samhällsdebatter i Frankrike. Han förekommer flitigt i alla stora tidningar, tv och radio. Malka har försvarat och arbetat med tidskriften Charlie Hebdo sedan den grundades år 1992.

Rätten att jävlas med Gud och Traktat om intoleransen publiceras i mitten av maj av Nopolar Publishing. Romanen Kärlekstjuven i början av juni. De har alla getts ut av det ansedda franska förlaget Grasset.

Vissa möjligheter finns för media att tala med Richard Malka vid hans vistelse i Stockholm 29-31 juli, men schemaläggning av detta bör göras i god tid före besöket. Richard Malka har levt med polisskydd i snart tio år. Han ser helst att intervjuer görs på franska, men tolk finns också tillgänglig vissa tider.

"En formidabel hymn till friheten" - Le Points

"En krigsförklaring mot mörkret" - Les Inrocks

"En text som gör dig smartare och stärker förnuft, universalism och franska värderingar" - Ernest!

"Stimulerande och nyanserad analys som ger en effektiv introduktion till islam" - Le Monde

Richard Malka besöker Kulturhuset i Stockholm 30 maj 2024.

Richard Malka om Rätten att jävlas med Gud (kulturhusetstadsteatern.se)

Förfrågningar om recensionsexemplar, intervjuer och ytterligare information kan göras till Nopolar Publishing.

Mer om attentatet, författaren och hans böcker på nopolar.se och nedan.

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef