Feelgood-debutanten Carina Englundh skildrar ett familjedrama i reklambyråmiljö

23 januari 2024

Den 26 januari släpps den fängslande berättelsen Skuggor av familjen där vi får följa reklambyrå-vdn Jenny som konfronterar sitt förflutna efter att ha fått ett ödesdigert brev från sin svårt sjuka mamma.

Skuggor av familjen är en skildring där stödet av en psykolog gör att huvudpersonen Jenny utforskar sina familjehemligheter som skakar om hennes värld. Hon kämpar med komplexa relationer och frågar sig själv om hon kan släppa sitt förflutna genom att få en ny syn på sig själv och hitta frid.

Skådeplatsen för boken är knappast någon slump. Carina Englundh är själv bosatt i Bromma och har arbetat länge i centrala Stockholm och är väl bekant med området. Carina Englundh är journalist och samtalscoach med mer än två decenniers erfarenhet inom kommunikations- och marknadsföringsbranschen. Hon har mottagit prestigefyllda utmärkelser för sitt kommunikationsarbete som till exempel Guldägg, Epica, Cannes Lions och One Show. Carinas passion är att göra världen lite bättre och hjälpa människor att förstå sig själva och sina relationer. Att förlåta, acceptera och bygga starka familjeband återspeglas i hennes författarskap. Hon bor med sin sambo och har två vuxna barn. Parallellt med författarskapet arbetar hon som kommunikationschef på Team Olivia, vård- och omsorgsbolag. 

"Fröet till romanidén kom för drygt tio år sedan när jag studerade psykologi. Jag upptäckte under utbildningen på ett mer djupare plan, hur vi oavsett bakgrund ofta bär med oss obearbetade minnen från barndomen, minnen som präglar våra beslut dagligen. Och hur befriande det är att lösa knutar, gå vidare och bli sann mot sig själv", säger Carina Englundh själv om processen bakom boken. 

Carina Englundh jobbar nu för fullt med uppföljaren till boken.

 

För intresse av intervju vänligen kontakta: 

Författare Carina Englundh, carina.englundh@telia.com070-724 97 02

För recensionsexemplar vänligen kontakta förlaget Lava: info@lava.se

Kontakter

Carina Englundh

Kommunikationschef och författare