Författaren Andrew Doyle till Sverige - En av Englands "smartaste tänkare"

18 oktober 2023

Den brittiske författaren, komikern och tv-programledaren kommer till Sverige för ett exklusivt besök 24-26 oktober. Han kommer att vara huvudtalare vid ett par större sammanhang och medverka i fyra av Sveriges mest lyssnade poddar i samband med att tre av hans böcker nu ges ut på svenska.

Andrew Doyle har doktorerat i renässanspoesi vid Oxford, startat en ny komediscen i London (Comedy Unleashed), skrivit ett antal böcker, pjäser och artiklar för ett flertal stora engelska tidningar. Han har skrivit för karaktären Jonathan Pie och gett liv åt poeten Titania McGrath. Han arbetar flitigt som programledare i tv-kanalen GB News och har just producerat en intervjuserie som leds av John Cleese med premiär 29 oktober.

Med flera decenniers erfarenhet av akademi, kultur och politisk analys brinner Doyle för den liberala yttrandefriheten, vänder sig starkt mot de senaste årens cancelkultur och skriver Englands vassaste satir. Hans böcker Yttrandefriheten och De nya puritanerna samt Woke av Titania McGrath publiceras på svenska 25 oktober av Nopolar Publishing.

Utrymme kan finnas för kort träff, intervjuer eller kommentarer från författaren under hans innehållsrika besök i Stockholm 24-26 oktober.

 

Några kommentarer om hans tre böcker nu på svenska:

"Underbar klassisk satir" - Ricky Gervais

"Boken som alla talar om" - The Times

"En kraftfull, aktuell och tyvärr alltför nödvändig bok" - Richard Dawkins

"En fantastisk bok i rättan tid av en av de smartaste tänkarna i England" - Piers Morgan

"Om framtida historiker skulle rekommendera bara en enda bok för att förstå [vad] som drabbade västvärlden i början av 2000-talet skulle det vara De nya puritanerna" - Peter Boghossian

 

För kontakt:

Nopolar Publishing

Björn Nordquist

070-1015567

mail@nopolar.se

www.nopolar.se

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef