Historiskt kriminalfall i herrgårdsmiljö

20 mars 2024 - Senast uppdaterad 21 mars 2024

Mordet på Ekenäs är en kriminalroman som utspelar sig i det fiktiva Frykeboda vid 1800-talets slut. Vi rör oss mellan arbetarklass och herrskapsfolk som alla dras in i en mordgåta i bästa Agatha Christie-anda.

Den en gång i tiden ståtliga gården Ekenäs har stått obebodd i 14 år när familjen Ahlgren flyttar dit våren 1898. Det blir en avgörande händelse i bygden, och stora förändringar väntar i det lantliga Frykeboda. Grosshandlaren Wilhelm Ahlgren drömmer stort. Nu ska familjen få den framstående plats som de tidigare förvägrats i societetsstaden Karlstads uppburna kretsar. Här ska såväl han som hustrun Sophia och de två döttrarna Maria och Helena ta plats i samhällets översta skikt. Det gäller att både visa sig välbärgad och framgångsrik, och att ta för sig.

På själva nyårsaftonen, efter en generös festmåltid med gårdens hela personalstyrka, känner sig grosshandlaren plötsligt dålig och går tidigt till sängs. Men nästa morgon är han ännu sämre. Läkaren som tillkallas säger först inget om sina misstankar, men för honom pekar symptomen mot förgiftning - av arsenik.

 

Kort om författaren:

Robert Warholm är aktuell med Mordet på Ekenäs och har tidigare skrivit ytterligare två fristående historiska kriminalromaner i serien om morden i Frykeboda; Skam och Synd.

 

Titel: Mordet på Ekenäs

Författare: Robert Warholm

Förlag: Blue Publishing

ISBN: 9789189205802

Utkommer: 2024-03-05

Kontakter

Stefan Lundström

Förläggare