Hur driver du projekt? Eller från KASS till KLASS!

18 augusti 2023

Hur lyckas man egentligen med stora projekt? Helena Ölmefur fick frågan efter att ha lett flera stora och framgångsrika projekt inom olika områden. Hon funderade ett tag och svarade med denna självbiografiska nutidsberättelse om kvinnligt projektledarskap.

"Hur driver du projekt egentligen?"

Frågan slungades ut från en styrgruppsordförande i ett av projekten. Jag blev alldeles ställd. Hur gör jag det om det är ett gasledningsprojektet mellan tre länder med sju företag i styrgruppen? Eller ett projekt som handlar om ett nytt sätt att resa genom Stockholm – som Citybanan? Svaret blev en självbiografisk nutidshistoria med verkliga exempel som en röd tråd, och med insikten att när jag driver projekt i det yttre, är mitt inre alltid med och påverkar.

Boken är min syn på praktiserat projektledarskap – min projektfilosofi. Det som grundar sig på den humana intelligensen. Där L som i ledarskap spelar roll. Det som kan ta dig från KASS till KLASS.

Visionen med boken är att förmedla bilder och ge nya perspektiv, vilka kan skapa rörelse i dina tankar. De kan till exempel få dig att tänka dig in i rollen som projektledare. Där är du mitt i projektet – mitt i ditt liv. Där livet handlar om att lära sig mer om sig själv, att hämta inspiration och att våga ge sig ut på den magiska upptäcktsresan. Min önskan är att du hittar ditt svar på frågan jag fick, samtidigt som du finner pusselbitarna i ditt liv.

En bok om hur projekt drivs med ett leende. För det är så mitt enkla svar ser ut. Jag driver projekt, jag gör det med ett leende. Hur gör du?

Kort om författaren:

Helena Ölmefur är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola och har en bakgrund inom energibranschen. Hon har lång, praktisk erfarenhet av projektledning och verksamhetsutveckling, och har bland annat arbetat för Vattenfall, Sydkraft, Region Stockholm men också åt en mängd olika företag som konsult inom projektledning, kvalitet- och verksamhetsutveckling. Helena har även varit första vice förbundsordförande i Civilingenjörsförbundet.

Titel: Hur driver du projekt?

Författare: Helena Ölmefur

Förlag: Förlagshuset Siljans Måsar

Utgivning: 16 augusti 2023

Format: Mjukband, 400 sidor

ISBN: 9789189773042

Kontakter

Yvonne Frank Månsson

Förläggare