Intuition och mörker i landsbygdsberättelse

24 oktober 2023

Att tro på sig själv och lita på sin intuition får huvudpersonen i Bortom tårarna träna på i berättelsen om ett mystiskt försvinnande i ett litet samhälle där mörkret lurar bakom husknutar och granar. Stefan Karlsson har skrivit boken som ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

– Historien handlar om ett mystiskt försvinnande som än idag, långt efter händelsen, påverkar ett mindre samhälle mitt bland de mörka skogarna, berättar Stefan Karlsson. Efter att tidigare ha skrivit en slags tankebok baserad på egna upplevelser och reflektioner, ville Stefan ändra berättarstil. – Ja, jag fick lust att skriva en skönlitterär bok som skulle inge läsaren en positiv känsla, samtidigt som den skulle vara spännande och ha en intressant huvudperson.

Vad hoppas du att läsaren tar med sig under läsningen?

– Att hopp, innerlighet och en smula intuition är bra beståndsdelar att ha med sig på livets väg. När vi vågar lyssna på vår intuition ser vi samband klarare och får vägledning på fler sätt än vi kan tro. Min önskan är också att berättelsen ger en stund av verklighetsflykt genom en intressant huvudpersons vardag och äventyr.

Finns det några andra teman i boken som du gärna vill lyfta fram?

– Ja, hur viktigt det är att tro på sin egen förmåga och att ta vara på de möjligheter livet ger genom att i de flesta fall säga ja, i stället för att reflexmässigt söka argument för att kunna säga nej.

Bokens teman och dina egna personliga livsteman – finns det paralleller?

– Ja visst. En erfarenhet jag fått av livet är att den enda person jag kan och bör påverka är mig själv och mitt eget förhållningssätt till andra människor och det som händer och sker. Med det perspektivet blir det viktigt att våga lyssna på sin intuition, avslutar Stefan Karlsson.

Maria Gabriella Lücke

Om boken

Titel: Bortom tårarna

Författare: Stefan Karlsson

Format: Danskt band, 133 x 180 mm, 256 sidor

ISBN: 9789188939760

Kontakter

Yvonne Frank Månsson

Förläggare