Joakim Lamotte utlämnar sig själv och Sverige i explosiv bok

19 oktober 2023

Den djupt engagerade journalisten och debattören Joakim Lamotte är redo att dela med sig av sina innersta tankar och erfarenheter i den explosiva boken Där stormen är. Med ett unikt perspektiv på samhällsutvecklingen under de senaste två decennierna och en outtröttlig vilja att stå upp för de utsatta ger denna bok en obarmhärtig inblick i journalistikens värld och den svenska verkligheten.

En Swishjournalists djärva berättelse

Joakim Lamotte, känd som Sveriges första "swishjournalist", öppnar upp om sitt liv och arbete. Där stormen är är en fascinerande betraktelse över hans resa från granskande journalistik på SVT:s Uppdrag granskning till samhällsbevakning bland brinnande bilar och kriminalitet ute i verkligheten. Boken är ett svidande tidsdokument över en tid då medielandskapet förändras dramatiskt och hur detta har påverkat både honom och hela Sverige.

En ofiltrerad verklighet

Lamotte skriver ärligt om sin familj, de mänskliga möten han har haft, men också om hatiska kommentarer, dödshot och misshandel han och anhöriga utsatts för. Han utforskar tankar om att ge upp och sluta kämpa, men återupptäcker sin oundvikliga vilja att alltid vara Där stormen är, för att berätta vad som verkligen händer.

En röst för de tysta

Med sin omisskännliga röst och sina starka åsikter om medias bevakning, och med empati för människor i hela Sverige, väcker Lamotte frågor och tankar om samhället och dess utmaningar. Där stormen är blir höstens måsteläsning för alla som vill förstå och engagera sig i den komplexa verklighet vi delar.

Om författaren

Joakim Lamotte är en svensk journalist född 1978 och uppvuxen i Lilla Edet norr om Göteborg. Han är mest känd för sitt arbete inom grävande journalistik och samhällsbevakning. Genom sina dokumentära reportage, föreläsningar och direktsändningar har han uppmärksammat människors berättelser och problem i samhället. Lamottes engagemang och mod att ta upp känsliga ämnen har gett honom såväl en lojal följarskara som kritiker.

Lamotte har varit verksam inom svensk radio och television, inklusive Uppdrag granskning, och har studerat journalistik vid Göteborgs universitet. Sedan 2015 har han samlat in sin lön via donationer från följare på sociala medier, bland annat via Swish. År 2021 toppade han Medieakademiens Maktbarometer för samtliga Facebook-konton i Sverige.

För mer information, recensionsexemplar eller förfrågningar om intervjuer med Joakim Lamotte, kontakta:

Nopolar Publishing, Björn Nordquist, 070-1015567, mail@nopolar.se

Om boken

Titel: Där stormen är

Författare: Joakim Lamotte

Format: Inbunden

ISBN: 9789198788273

Pris: 249 kr

Utgivningsdatum: 2023-10-30

Där stormen är kommer att uppmärksammas och göra ett bestående intryck i den svenska samhällsdebatten. Det är en bok som vågar belysa de mest omtvistade frågorna i vårt samhälle.

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef