John Cleese ger Sverige hjälp på vägen – boken "Kreativitet" kommer ut på svenska

20 oktober 2023 - Senast uppdaterad 16 november 2023

Äntligen är den här – boken som kommer att förändra hur du tänker och få dig på gott humör samtidigt! Den legendariske komikern, skådespelaren och Monty Python-grundaren, John Cleese, har just släppt sin fenomenala bok Kreativitet på svenska, och det är en kort och munter guide till en värld av utveckling och idéer. Med ett särskilt förord till sina svenska läsare.

En kreativ läsning på under en timme

John Cleese själv säger det bäst: "Den här boken är en liten bok. Den kan läsas på mindre än en timme. Och anledningen till att den är kort är att jag hade tid, tid att tänka, för att göra den kort." Så varför förlora tid på tråkiga och långa självhjälpstitlar när du kan ha det kul med Cleese? Han har bortprioriterat allt som är tråkigt och oviktigt och levererar kreativitetslektioner med humor och charm.

Kreativitet – en upplyftande lektion

Cleese menar att kreativitet är något som vi alla kan lära oss, och hans bok är full av tips och insikter om hur du kan tänka utanför boxen i ditt yrkesliv och i din vardag. Han tar oss med på en resa genom det undermedvetnas fantastiska landskap och visar hur vi kan använda detta område som ett kraftfullt verktyg för att generera idéer och hitta okonventionella lösningar.

Från "Harhjärna" till "Sköldpaddssinne"

Cleese introducerar oss till begrepp som "harhjärna" och" sköldpaddssinne" och avslöjar det mänskliga omedvetnas mystiska arbete genom beteendeexperiment. Han skriver om saker vi alla känner till, men kanske inte helt förstår, och öppnar våra sinnen för kreativitet på ett helt nytt sätt.

Om John Cleese

John Cleese behöver knappast någon introduktion. Som medgrundare av humorgruppen Monty Python har han skapat några av världens mest älskade sketcher och komedier. Han har visat sin talang både framför och bakom kameran i succéer som Fawlty Towers (Pang i bygget) och A Fish Called Wanda. Han är också en engagerad förespråkare för lemurernas bevarande och har till och med en lemur uppkallad efter sig, Avahi Cleese! Han är även en flitigt engagerad föreläsare och inspiratör. Under november börjar en nyproducerad intervjuserie med Cleese sändas på engelska tv-kanalen GB News.

Så glöm ogenomträngliga självhjälpsböcker och ta istället en resa in i John Cleeses värld av kreativitet och skratt. Boken Kreativitet är nu tillgänglig på svenska och kommer definitivt att inspirera vana skribenter och skrivbordslådeförfattare.

Ta chansen att lära dig av mästaren själv!

Sagt om boken:

"En genuin och genomtänkt guide till kreativitet och en mycket användbar bok!"

Graham Norton, Programledare BBC

"En humoristisk och praktisk guide ... Oavsett om du hoppas på att skriva en roman eller måla ett mästerverk kommer du garanterat att känna dig inspirerad."

OK! Magazine

"Den är jordnära, lättläst och full av fantastiska insikter om hur man kan kanalisera sin kreativitet."

Sally Pritchett, Creative Pool

För mer information, recensionsexemplar eller förfrågningar om intervjuer med John Cleese, kontakta:

Nopolar Publishing, Björn Nordquist, 070-101 55 67, mail@nopolar.se

Om boken

Titel: Kreativitet – En kort och munter guide

Författare: John Cleese

Översättare: Elisabeth Helms

ISBN: 9789198788204

Pris: 199 kr (nopolar.se)

Förlag: Nopolar Publishing

Länk: Kreativitet – Nopolar

Säljes på www.nopolar.se, de större näthandlarna och hos Akademibokhandeln

Om författaren

Namn: John Cleese

Känd för: Monty Python, Fawlty Towers, A Fish Called Wanda

Engagemang: Bevarande av lemurer

"Den här boken är en liten bok. Den kan läsas på mindre än en timme. Och anledningen till att den är kort är att jag hade tid, tid att tänka, för att göra den kort."

Pressbild av John Cleese med Lemur vid besök på Skansen i Stockholm, 22:a april 1997.

Foto: Hans T Dahlskog / TT

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef