Katter och meningen med livet - en guide av Englands främste filosof

2 juli 2024

Årets filosofiska sommarbok nu på väg ut i bokhandeln. Är katter "lyckligare" än människor? Eller närmar de sig livets stora frågor på ett annat sätt? Och vad kan vi människor lära oss av dem?

Filosofen John Gray visar i Katter och meningen med livet: Felis filosofi hur katter lever sina liv utan oro och självmedvetenhet. Genom att observera kattens beteende och livsstil finner Gray insikter om hur vi människor kan minska vår egen stress och sökande efter svar. Han lyfter fram berättelser om filosofen Montaignes huskatt, överlevaren Mèo från Vietnamkriget och franska författaren Colettes Saha, alla med unika perspektiv som illustrerar kattens filosofi.

Gray visar hur katter förkroppsligar svaren på de stora frågorna om kärlek, dödlighet och moral, och kartlägger samtidigt kända filosofers förhållande till läran om livet. Och till katter. Han erbjuder konkreta råd för hur vi kan applicera dessa lärdomar i vår egen vardag. Ett av hans råd är att "inte försöka finna en mening med lidande".

Boken har fått stor internationell uppskattning:

The Washington Post – "Svårt att motstå nöjet att läsa Gray. Hans stil är förförisk."

The New York Times – "Grays råd är kvicka och insiktsfulla."

Oxford Alumni – "En lättläst bok om liv och död ... förtjusande och samtidigt med klös."

Artikel om John Gray och boken Katter och meningen med livet i The Guardian.

 

Om författaren:

John Gray, född 1948, har kallats "den mest betydelsefulla nu levande brittiske filosofen" av The Independent, och är känd för sin kritik av moderna illusioner om framsteg och humanism. Han har skrivit flera inflytelserika böcker, inklusive False Dawn, Straw Dogs och Black Mass. Gray bidrar regelbundet till publikationer som The Guardian och The Times Literary Supplement

 

Om förlaget:

Nopolar Publishing (www.nopolar.se) gläds åt att få presentera denna insiktsfulla och inspirerande bok för den svenska publiken. Det är den första av filosofen John Grays böcker som ges ut i svensk översättning. 

För mer information, recensionsexemplar eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Björn Nordquist, förlagschef på Nopolar Publishing

mail@nopolar.se

070-1015567

www.nopolar.se

 

Katter och meningen med livet: Felis filosofi

Författare: John Gray

Översättning: Elisabeth Helms

ISBN: 9789198858563

Förlag: Nopolar Publishing, www.nopolar.se

Utgivning: 1 juli 2024

Originalets titel: Feline Philosophy: Cats and the Meaning of Life

 

Låt John Gray och kattens filosofi guida dig till ett liv med mindre oro och mer glädje. Katter och meningen med livet är den perfekta sommarläsningen för alla som är intresserade av livets stora frågor och vill hitta nya sätt att se på världen.

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef