Kvinna drabbad av medelålder

30 augusti 2023 - Senast uppdaterad 23 oktober 2023

Mia Landell målar träffsäkert och insiktsfullt upp de tvivel som kan drabba människor i allmänhet och kvinnor som nått medelåldern i synnerhet. Reflektioner mitt i livet är en roman som bjuder på lika mycket igenkänning och skratt som existentiella tankar.

En frånskild åklagare som inte haft ett fast förhållande på många år försöker reda ut sina tankar kring åldrandet. Hon börjar hos en existensfilosofisk psykoterapeut och slukar samtidigt all information om medelålder som kommer i hennes väg. Dessutom är Google hennes ständiga källa till visdom till hur man ska bli lycklig.

Kan man shoppa sig bort från en medelålderskris? Varför får alla ens väninnor ligga men inte en själv? Och hur undviker man att bli en klimakteriekärring? Frågorna är många och svaren är inte alltid så självklara. Särskilt inte när livet ärrat en så man dessutom utvecklat ett visst mått av bitterhet.

Även om den här berättelsen präglas av humor finns det hela tiden en allvarlig underton. Vad är egentligen meningen med livet? Ska man köra i samma gamla hjulspår eller passa på att byta inriktning medan tid finns? Rädslan för att bli gammal och oattraktiv finns också med som en röd tråd genom hela berättelsen.

Kort om författaren:

Mia Landell är till vardags verksamhetschef på en Brottsofferjour i Norrköping. Sedan några år tillbaka skriver hon också Brottsofferbloggen, som tar upp brottsofferrelaterade ämnen. Reflektioner mitt i livet är Mia Landells andra roman.

»En del av mig återfinns i berättelsens huvudperson. Jag är ensamstående, förmodligen på väg att bli en crazy catlady, men har inte riktigt nått dit ännu, hoppas jag. Jag skrev den här boken eftersom jag pratar mycket med mina vänner om åldrandet och dess så kallade biverkningar. Öppenhjärtiga och inte alltid så rumsrena diskussioner, men ofta är det den typen av samtal som förs mellan väninnor. Kvinnan i berättelsen är lika rörig som tankarna i huvudet på både mig och förmodligen majoriteten av Sveriges medelålders kvinnor, men förhoppningsvis är igenkänningsfaktorn hög.«

Titel: Reflektioner mitt i livet

Författare: Mia Landell

Förlag: Blue Publishing

Utgiven: 2023-10-04

Format: Inbunden

ISBN: 9789189205710

Kontakter

Stefan Lundström

Förläggare