Mirabelle hittar på rackartyg, 6-9 år

24 augusti 2023

Mirabelle Stjärnfall är en busig liten häxälva, till hälften häxa och till hälften älva. Hennes tillhörighet i två världar ställer ibland till problem för henne. Hon förväntas vara älvlik men det är inte så enkelt när den lilla häxan i henne viskar i hennes öra vad hon kan hitta på i stället. Hon vet lite om trolldrycker och trollformler och experimenterar gärna, men det leder henne ut på farliga vägar.

Vi är så glada över att få presentera Mirabelle Stjärnfall! Hon är hälften häxa, hälften älva och alldeles olydig! Mirabelle bor tillsammans med sin mamma som är en häxa, sin pappa, som är en älva, och med sin bror Viktor. Hon älskar att kasta häxiga trollformler omkring sig i månljuset lika mycket som hon tycker om naturen och älvmagi.

I den här berättelsen blir Mirabelle strängt förbjuden att ta med sitt häxtrollspö och kittel till älvornas årliga sammankomst ... men hon gör inte alltid som hon blivit tillsagd ... för sanningen är den att Mirabelle rent utav tycker att det är väldigt kul att sprida sprakande rackartyg omkring sig, vart hon än går. För vad skulle egentligen kunna gå fel om hon bara gjorde pytte pyttelite häxig magi?

Alla ni Isadora Moon-fans där ute kanske redan känner till henne eftersom Mirabelle är Isadora Moons kusin! Isadora och Mirabelle har varit ute på äventyr tillsammans förut, men det här är första gången som Mirabelle har huvudrollen i sin alldeles egen berättelse. Mirabelle är speciell eftersom hon är annorlunda. Mirabelles mamma är en häxa och hennes pappa är en älva och det BÄSTA hon vet är att hitta på magiska rackartyg! Kommer Mirabelle att kunna hålla sig från att göra rackartyg? KNAPPAST!

Om författaren:

Harriet Muncaster (f. 1988) är en brittisk författare och illustratör av bl a Isadora Moon-serien som har översatts till mer än 30 språk och som kommer att börja sändas som animerad serie med 52 avsnitt för Sky Kids. Kort efter sin examen från konsthögskolan blev hennes första barnbok utgiven år 2014. Hon tilldelades priset Blue Hen Book Award för boken I am a Witch´s Cat 2016.

Boksläpp fredag 1/9 kl 17.00-19.00

Varmt välkomna till boksläpp på Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm. Fri fotografering. Förfriskningar. Möjlighet att hämta ett recensionsexemplar under kvällen.

Besök oss på Bokmässan – B04:62

När den animerade serien av Isadora börjar sändas i Sverige i januari 2024 kommer vi att se mer av Mirabelle också. Besök oss gärna på bokmässan så berättar vi mer.

I översättning av Sofia Hysing Boytim

Sofia Hysing Boytim (f. 1987) översätter från engelska till svenska. Hon har en kandidatexamen i språk och översättning från Stockholms universitet, och har studerat litteraturvetenskap samt barn- och ungdomslitteratur på universitetsnivå. Tidigare har hon även studerat fri konst på Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Stockholm.

Sofia brinner för barnlitteratur, eftersom den berikar och formar barns språk- och fantasivärld. Översättningsarbetet med barnboksserien om Isadora Moon är hennes första uppdrag som skönlitterär översättare. Hon ser på översättningen av barnböcker som ett viktigt arbete, som bygger broar mellan olika språk och kulturer.

Recension av BTJ

"Förutom berättelsen, som handlar mycket om de bus som Mirabelle gör på kalaset, innehåller boken även massor av roliga tips på hur man själv kan fixa ett trevligt älvkalas. Boken lämpar sig för åldern 6–9 år och är relativt lättläst." Helhetsbetyg 4 av 5.

Läs hela recensionen och ladda ned omslag, pressmeddelande m.m. på https://www.texiconforlag.se/pressrum.html

Titel: Mirabelle hittar på rackartyg

ISBN: 9789198424799

Format: 129 x 185 mm

Bindning: Inbunden

Sidor: 123

Språk: Svenska

Distributör: Stardist

Förlag: Texicon Förlag

Översättning: Sofia Hysing Boytim

Förlagets hemsida: www.texiconforlag.se

Kontakter

Josefin Wibrink

Förlagschef