Ny bilderbok av Weronica Nässelqvist, illustrerad av Lotta Myrefelt

15 februari 2024 - Senast uppdaterad 26 mars 2024

Vivi virvelvind busar och skojar handlar om busiga upptåg av en charmig, klipsk och vild liten flicka som bor i Småland med sin mamma, pappa och två bröder. Varje kapitel beskriver olika situationer där Vivi testar gränser och gör oväntade saker. 

Kan man städa med tandkräm? Den frågan har fyraåriga Vivi inte tid att ställa. När hon blir ensam i badrummet hittar hon en tandkrämstub och börjar gno in handfatet med tandkrämen. Sedan fortsätter hon med toalettstolen, golvet och skåpen. Men badrummet blir inte lika rent och fint som tänderna brukar bli. Vivi inser att något har gått fel. Vad ska hon göra när mamma kommer?

Vivi virvelvind busar och skojar riktar sig till barn i åldern 4-6 år och är lekfullt illustrerad av Lotta Myrefelt. Den passar perfekt för högläsning, fast de originella bilderna gör att även barn som inte kan läsa finner glädje i att bläddra i den på egen hand. Det är Weronica Nässelqvists andra bok efter debuten med bilderboken Jätteflugsvampen 2023. 

- Till skillnad från min första bok, handlar den nya om en flicka i hennes verkliga liv. Hon kan vara busig, olydig, snäll, trotsig, och arg, vilket får de vuxna att reagera på olika sätt. Budskapet är att det är helt okej för både barn och vuxna att visa känslor. Det viktiga är att man pratar med varandra och försöker finna vägar ut ur den konflikt som har uppstått, säger Weronica Nässelqvist.

 

Titel: Vivi virvelvind busar och skojar

ISBN: 9789198660432

Bandtyp: Trådbundet hårdband

Antal sidor: 44

Utgivningsdatum: 2024-02-16

Distributör: Stardist

Förlag: Divinamedia Publishing

Förlagets boksida hittar du här

Vill du komma i kontakt med författaren eller beställa ett recensionsexemplar? Sänd ett meddelande till Divinamedia Publishing: press@divinamedia.se

Kontakter

Jessika Nord

Förläggare och vd