Gå till huvudinnehåll

Om sorgens många vägar

15 oktober 2024

Sorg är en del av alla våra liv. Om vi kan möta och acceptera den kan den utmynna i någonting som också är ljust. I boken Sorg – om förlust och läkning vid förändringar i livet bjuder författarna Marie Granberg Moquist och Eva Aggeklint in till att utforska sorgens många ansikten – utan pekpinnar och snabba lösningar. Att få vara i det som pågår. I den egna processen. Det finns inga rätt eller fel, men det finns en väg framåt.

Boken är en vän att gå med, om sorg, förluster, förändringar, skav, mörker, bearbetning, processer, vägar igenom, tröst, ljus, läkning, glädje och kanske till och med hopp så småningom. Sorgen är ingen annans, den är unik för varje person. Samtidigt är den universell och allmängiltig. Vi kan känna igen oss i varandra.

I boken möter du, förutom författarnas egna berättelser, många röster om sorg, förluster och livsförändringar – sorg av olika anledningar – och olika vägar genom sorgen. Här finns även fakta om sorg, bildkonst att vila och spegla sig i samt texter av artister, poeter och ordkonstnärer som sätter fingret på just det som känns.

Genom ärliga och öppna skildringar vill författarna ge en ökad förståelse och bredare syn på sorg och sörjande. Visa att sorgeprocessen kan se olika ut för alla och att det finns olika vägar för att nå acceptans, ljus och kanske en ny början. Att sörja är en väg till läkning, glädje och frihet.

 

Om författarna: 

Marie Granberg Moquist är certifierad handledare i sorgbearbetning vid Svenska institutet för Sorgbearbetning med fördjupning inom komplexa förluster.

Eva Aggeklint möter människor i livsförändringar i sitt arbete. Hon är doktor i Asiens språk och kulturer. Personliga händelser har föranlett engagemang för ämnet sorg.

 

Titel: Sorg – om förlust och läkning vid förändringar i livet

Författare: Marie Granberg Moquist och Eva Aggeklint

Förlag: Blue Publishing

ISBN: 9789189205833

Utkommer: 2024-10-30

Kontakt hos förlaget: Micael Bäckström, micael@blue.se

Kontakter

Lars Hallström