Gå till huvudinnehåll

Pallas Athena jobbar på Max i Landskrona. Ny lyrik från Hoc Press.

2 september 2024

Latinforskaren Anna Blennow debuterade som poet 2021 med långdikten Helsingborgsång. Hennes nya diktsamling, På resa med Platsens Ande, är en fristående fortsättning som rör sig i vidare cirklar ut i världen.

Anna Blennows nya bok, På resa med Platsens Ande, har liksom diktdebuten Helsingborgsång sin utgångspunkt i platsens poesi, dess landskap, människor och mytologi. Denna gång tar Blennow (eller Platsens Ande) med oss på en kringflackande resa i Sverige och Europa. Dikten är rik på symboler och betydelser, ögonblicksbilder och litterära referenser. Här figurerar poeten Anne Carson som parfymeribiträde. Politikern Bernie Sanders, konstnären Siri Derkert och gudarnas budbärare Hermes skymtar förbi. Och självaste Pallas Athena jobbar på en snabbmatsrestaurang i Landskronas utkanter. Stämningen i dikterna kan kanske bäst beskrivas som ett stilla myller. Författarens egen och vår gemensamma historia flätas samman på och mellan raderna. 

Boken utkommer 24.09.13 och kan köpas i välsorterade bokhandlar samt i nätbokhandeln. ISBN 978-91-527-4827-5

 

Om författaren

Anna Blennow är docent i latin vid Göteborgs universitet. Hon har tidigare gett ut diktsamlingen Helsingborgsång (Hoc Press, 2021) samt flera titlar på andra förlag.

Anna Blennow är också verksam som kulturskribent och essäist för bland annat Sydsvenskan och OBS P1.

 

Om förlaget

Hoc Press är ett bokförlag med utgivning av samtida skönlitteratur och sakprosa på svenska. Våra böcker säljs i bokhandeln och genom nätbokhandlarna. Kontakta förlaget för digitalt recensionsexemplar eller för att komma i kontakt med författaren. Förläggare: Andreas Kittel, 0733-75 79 47 alt. info@hocpress.se. Se även hocpress.se.

 

 

Kontakter

Andreas Kittel