Peter Gabriel släpper ny bok om musik och hjärnan i Sverige!

24 maj 2023 - Senast uppdaterad 16 november 2023

Musiken är universell och har funnits i och omkring oss sen mänsklighetens gryning. Den formar våra tankar, känslor och upplevelser. Har du någonsin önskat att du kunde ta makten över dess magiska kraft?

I samband med artisten Peter Gabriels konsert i Sverige 31 maj 2023 släpps boken Reverbation: Gör allt bättre med musik, som han ligger bakom tillsammans med sin dotter Anna Gabriel och producenten Michael Hermann (vilka båda ställer upp på intervjuer). I skärningspunkten mellan neurovetenskap och populärkultur förklarar den humoristiska och rikligt illustrerade boken, hur musik stimulerar hjärnan och påverkar vår vardag. Och hur du själv kan bli bättre på allt genom rätt sorts musik, ny forskning, användbara tips, tricks och spellistor!

Modern forskning visar nu allt tydligare att musik inte bara handlar om underhållning – den är ett djupt inbäddat, subtilt och kraftfullt kommunikationsmedel.

– Låtarna du lyssnar på och rytmerna resonerar med dina hjärnvågsmönster och leder till verkliga förändringar i din hjärna! Att få arbeta med boken har varit en fantastisk resa, säger en av bokens redaktörer, Anna Gabriel.

Författarna har talat med dussintals neuroforskare som gör spännande genombrott och med toppartister som David Byrne, Mick Fleetwood, LaChanze, Hans Zimmer, Nick Mason, Sheila E. och Youssoun N´Dour för att få musikerperspektivet.

Reverbation tar upp ämnen som sömn, studier och fokusering, träning, sex och kärlek, åldrande och minne, meditation och avslappning, känslomässig läkning, skapande, graviditet och musik i förändrade tillstånd, och täcker ett brett spektrum av ämnen och alla musikgenrer.

Nedan finner du kontaktuppgifter, länkar till intervjuer, röster om boken och information om teamet bakom boken.

Sagt om boken:

"Musiken har ett oerhört starkt grepp om våra känslor. Reverbation kan hjälpa oss bemästra den kraften."

Hans Zimmer, Filmmusikkompositör (Interstellar, Dune, Batman, Lejonkungen, Pirates of The Caribbean, Gladiator med många fler.)

"Om trummandet är livets rytm, pulserar denna bok i takt med sin egen, slående upplysta trumma."

Mick Fleetwood, Grundare av och medlem i bandet Fleetwood Mac.

"Reverbation är en underbar introduktion till vetenskapen bakom det djupa lyssnandet. Boken är måsteläsning för alla som vill förstå hur användbar musik kan vara."

Branford Marsalis, Jazzmusiker som samarbetat med en rad olika musiker, bland annat Sting.

"Reverbation är den första boken som översätter vetenskapen om musik och hälsa till våra vardagliga musikaliska upplevelser. Läsarna kommer att lära sig om musikens kraft för att få tillgång till, utforska, definiera eller omdefiniera hälsosammare sätt att leva."

Dr Joy Allen, Ordförande för Music Therapy på Berklee College of Music i USA, och tillförordnad vd för Berklee Music and Health Institute.

Länk till spellista på Spotify med låtar, artister och musik som omnämns i boken (Över 19 timmar musik...): REVERBATION SPELLISTA – NOPOLAR PUBLISHING.

För mer information och intervjuer:

Anna Gabriel och Michael Hermann är tillgängliga för intervjuer om boken, projektet Reverberation och om förhållandet mellan musik och vår hjärna. De kan nås genom Björn Nordquist, mail@nopolar.se, 070-1015567.

Vi kan också skicka utdrag ur boken som PDF. Boken kommer från tryckeriet 31 maj. Inbjudan kan också skickas till release för boken i Stockholm onsdag eftermiddag 31 maj.

Om boken:

Inbunden, 240 sidor, fyrfärgstryck, på svenska, författare: Keith Blanchard, översättare: Eva-Teresia Lundberg.

ISBN: 9789198788235

www.nopolar.se, www.reverbation.co

Länkar till media om Reverberation och intervjuer med Peter Gabriel, Anna Gabriel, Michael Hermann.

Podcast för Ottawa Institute of Cognitive Behavioral Therapy:

Anna Gabriel & Michael Hermann: Do Everything Beter With Music (buzzsprout.com)

Peter Gabriel, Anna Gabriel, Michael Hermann, and Reverberation Biography | New York City (caringkindnyc.org)

REVERBERATION co-founders Michael Hermann, Anna Gabriel and Peter... News Photo - Getty Images

(8) The Chris Voss Show Podcast – Reverberation: Do Everything Beter with Music by Keith Blanchard, Peter Gabriel With Michael Hermann and Anna Gabriel | LinkedIn

Om författarna:

PETER GABRIEL blev först känd som sångare i det innovativa progressiva rockbandet Genesis. Efter att ha lämnat Genesis 1975, inledde Gabriel en framgångsrik solokarriär med hitsingeln "Solsbury Hill". Med sitt femte soloalbum, So, 1984, nådde han sina största framgångar försäljningsmässigt.

Gabriel har arbetat men en rad humanitära projekt och deltagit i många välgörenhetskonserter för olika ändamål, både på och utanför scenen. Hittills har Gabriel vunnit sex Grammy Awards och 13 MTV Video Music Awards. Han har två gånger blivit invald i Rock & Roll Hall of Fame, först som medlem i Genesis och sedan som soloartist. Som ett erkännande för sina många år av aktivism för mänskliga rättigheter fick han priset Man of Peace av Nobels fredspristagare. Han fick det svenska Polarpriset 2009. Tidningen TIME har utnämnt honom till en av de 100 mest inflytelserika människorna i världen.

Peter Gabriel bor i Wiltshire, England.

ANNA GABRIEL är född i London, England, och flyttade till USA 1992 för att starta sin karriär som fotograf och videoregissör. Hennes konstfotografier har ställts ut på gallerier i Sundance, Boston, New York och London. Hon har också arbetat som porträttfotograf och fotograferat musiker som Iggy Pop, Moby, Nusrat Fateh Ali Khan och PM Dawn.

Anna har regisserat musikvideor sedan 1997 och har arbetat med en rad globala musikstjärnor som Joseph Arthur, Jesca Hoop, Emmanuel Jal, Adam Masterson och Shelly Segal. Hon har arbetat med sin far genom att regissera dokumentärfilmerna/livekonsertfilmerna Growing Up on Tour: A Family Portrait, Still Growing Up: Live & Unwrapped och Taking The Pulse: Live in Verona.

MICHAEL HERMANN som också ligger bakom projektet Reverberation, startade företaget Wicked Cow 1995 som ett TV-produktionsbolag och producerade sitt första projekt, Reverse Angle, ett sport- och underhållningsprogram som Michael var värd för.

År 2004 omvandlade han Wicked Cow till en byrå för varumärkesstrategi och affärsutveckling och spenderade det kommande decenniet med att hjälpa till att övervaka kulturellt ikoniska varumärken som The Notorious B.I.G., Roberto Clemente Estate, Julius Erving-varumärket, Pelé, The Wiffle Ball, Inc. och Big League Chew, bland andra. Idag är han med om att skapa ett varumärke för hjärnan i världsklass genom sitt revolutionerande neurovetenskapsdrivna medieföretag It's All In Your Head.

KEITH BLANCHARD är författare och redaktör som medverkat i en mängd olika förlag och digitala företag, från Wall Street Journal till Rolling Stone och World Science Festival. Han älskar musik och skrev senast Wicked Cow Studios bok It’s All In Your Head: The Ultimate User’s Guide for Your Brain.

STUDIO REVERBERATION (WWW.REVERBERATION.CO) är världens första nöjes- och media-studio för symbiosen hjärna/musik. Peter Gabriel och de andra grundarna av studion vill frigöra en värld där vi aktivt använder musikens kraft för att förbättra varje aspekt av våra liv - och denna bok är bara början.

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef