Vad får man syn på när vardagen krackelerar?

19 juli 2023 - Senast uppdaterad 15 augusti 2023

Med träffsäkra beskrivningar av vardagssituationer som ibland kliver in i det magiska skriver Svante Furborg i en tradition som för tankarna till Jonas Karlssons texter.

Novellsamlingen Testamentet utspelar sig på bekanta platser: i hemmet, på läkarmottagningen och i naturen. Men novellerna pekar också mot något annat, strax bortom det invanda. När sinnevärlden börjar knaka i fogarna och det självklara träder tillbaka, förändras tillvaron. En programmerare ärver en handelsträdgård där trädgårdsmästaren inte säljer sina blommor till vem som helst, och hittar till sin förvåning en annan livsväg. En ny e-boksläsare förändrar texten i boken du läser under läsningen, beroende på dina reaktioner. En älg genomför en mödosam flykt bort från friheten.

Svante Furborgs noveller är fulla av idéer och han låter gärna humor ta plats – och den magi som gör verkligheten förtrollad.

Kort om författaren:

Svante Furborg är bosatt i Varberg. Han har studier i bland annat psykologi och filosofi i bagaget och bär på ett djupt vetenskapligt intresse. Den tid som blir över används till skrivande, fysisk träning och att sköta om trädgården. Han har tidigare givit ut boken Min barndom på planeten Jorden.

Titel: Testamentet och andra berättelser

Författare: Svante Furborg

Förlag: Blue Publishing

Utgiven: 2023-05-17

Format: Inbunden, 168 sidor

ISBN: 9789189205628

Författarfoto: Emma Ivarsson

Kontakter

Stefan Lundström

Förläggare