Vårens hetaste fackbok är här!

21 mars 2024

I Slampans död ger sig journalisten och författaren Emil Åkerö i kast med den sexuella lågkonjunkturen. Vart tog den stolta slampan vägen?

Slampans död. En djupdykning i den sexuella lågkonjunkturen (8 april 2024) är en reportagebok som tar avstamp i rapporteringen om att ungdomar idag har mindre sex. Stämmer det verkligen?

Med utgångspunkt i frågan: Vad hände med Samantha från Sex and the City och den sexuella friheten vid 00-talets början?, undersöker Emil Åkerö påståenden, statistik och fakta kring vad sex är och kan vara – och om vi verkligen lider under en sexuell lågkonjunktur eller inte.

Det blir en resa genom föreställningar om dagens unga, samhällsutvecklingen och klimatet, liksom det nära och personliga. Åkerö närstuderar sex som hobby, praktik och självvård och avhandlar dess politiska vikt och vad som händer när det privata avpolitiseras.

OM FÖRFATTAREN

Emil Åkerö (f. 1987) är journalist och författare som skriver om frågor kring sex, begär och digitalisering. Han har tidigare gett ut tre böcker, bland annat Till dig som ser på – En handbok för dig som är anhörig till en HBTQ-person (Tallbergs Förlag 2020).

Missa inte vårens hetaste fackbok! För mer information och recensionsexemplar kontakta: info@bitethebulletpress.com.

Titel: Slampans död. En djupdykning i den sexuella lågkonjunkturen

Författare: Emil Åkerö

Författarfoto: Emil Spennare

Förlag: Bite the Bullet Press

Kontakter

Lisa Bjurwald

Förlagschef