Lyckas bli mer Woke med Titania McGrath – guiden till din egen godhet

24 oktober 2023 - Senast uppdaterad 15 november 2023

"Hysteriskt kul" och "underbar klassisk satir" enligt Ricky Gervais eller djupsinnigt allvar för delar av hennes 750 000 följare på X (Twitter). Nu släpps Titania McGrahts prisade, oförglömliga och makalöst populära vägledning på svenska.

Äntligen har den högt prisade och utomordentligt begåvade poeten och aktivisten Titania McGrath låtit översätta sin unika bok Woke: En guide till social rättvisa till svenska. Den har gjort succé i England och högst sannolikt förändrat mångas liv radikalt. Titania har dessutom över 750 000 följare på X (Twitter).

I Woke visar Titania McGrath hur alla kan spela sin roll i strävan efter social rättvisa. Som sin tids största ikon i framkant av aktivismen på nätet, har Titania en unik position för att guida sina läsare genom den ofta förvirrande uppsjö av terminologi och begrepp som utgör 2000-talets "wokeness". De här nya idéerna gör ofta människor förvirrade, särskilt om de inte läser engelska The Guardian eller svenska Dagens Nyheter.

Det är mycket lättare än vad folk tror att vara "woke". Som Titania visar kan vem som helst vara en aktivist. Genom att bara lägga till en regnbågsflagga på din Facebook-profil, eller genom att hänga ut en äldre person som inte förstår vad "icke-binär" betyder, kan du förändra världen till det bättre. Faktum är att sociala medier nu gjort det möjligt att visa hur god du är utan att behöva göra någonting alls.

Titanias steg-för-steg-guide är aktuell och oumbärlig och kommer att hjälpa dig att bli den upplysta person som du behöver vara i en alltmer progressiv värld. På ett långt ifrån nedlåtande sätt förklarar Titania varför du har fel om allting och hur du kan bli mer som hon. Och hur du kan bli mer Woke.

För mer information, recensionsexemplar eller förfrågningar, kontakta:

Björn Nordquist, Nopolar Publishing, 070-101 55 67, mail@nopolar.se.

Sagt om boken

"Boken som alla talar om"

The Times (Årets bok)

"Underbar klassisk satir"

Ricky Gervais

"Titania McGrath är ett geni"

The Spectator (Årets bok)

"Hysteriskt kul ... den mest konstnärliga formen av subtil parodi"

Joe Rogan

"Precis som Bridget Jones förkroppsligade den ångestfyllda nittiotalsfeministen, en skapelse vars dagboksanteckningar sammanfattade alla våra förhoppningar, rädslor och misslyckanden, så är Titania McGrath hennes nutida efterträdare, en flicka som är precis lika vilsen och förvirrad, lika noggrant observerad och fångad – och lika katastrofalt rolig."

Sarah Vine, Daily Mail

Titania McGrath är en radikal intersektionella poet hängiven feminism och social rättvisa. Hon bor i Kensington, London. Woke är hennes första bok översatt till svenska.

Den 24-26 oktober besöker den engelske författaren Andrew Doyle Stockholm. Han har en särskild relation till Titania McGrath och svarar gärna på frågor kring hennes författarskap och kan förmedla direktkontakt.

Information om boken

Författare: Titania McGrath

Titel: Woke: En guide till social rättvisa

Format: Inbunden, 152 sidor

Översättning: Jens Ganman

Utgivningsdag: 25 oktober 2023

ISBN: 9789198788136

 

Kontakter

Björn Nordquist

Förlagschef